Brunnsborrning & Vattenborrning

Vi tar oss fram där andra borrare inte kan!

Professionell brunnsborrning och vattenborrning

Anlita oss när du behöver brunnsborrning, vill borra för bergvärme eller vattenbrunnar. Vi kan även hjälpa till med mer komplicerad borrning men vi är erfarna kring brunnsborrning samt borra bergvärme. Vårt mål är att göra dig som kund nöjd genom att alltid göra ett snyggt och bra utfört arbete! Tveka inte att anlita oss för brunnsborrning eller borra bergvärme eller konvertering av bergvärme.

Har ni funderingar runt rotavdraget? Ring Gunilla på tel. 090-40 133.

En godkänd brunn förutsätter att borrning och installation skall utföras av utbildad och godkänd personal och godkännanden för ingående komponenter skall beaktas. I övrigt skall de krav och föreskrifter som anges i dokumentet Normbrunn -16 följas vilket vi gör.

Brunnens placering i förhållande till byggnad

Om brunnsborrning sker nära en huskropp finns risk för att skada på dränering eller byggnad uppstår. Föreligger osäkerhet om ifall skada kan uppstå, bör brunnen anläggas minst 4 meter från husvägg. Beroende på hur ett hus är grundlagt, om det är byggt med källare eller på vibrationskänslig mark, kan ytterligare säkerhetsavstånd behövas vid brunnsborrning eller borra bergvärme.

Vattenborrning

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Det är inte konstigt att vi vill ha rent och välsmakande vatten till vardags. Om du inte har tillgång till kommunalt vatten finns egentligen bara ett alternativ: att anlägga en egen vattenbrunn.
Mer information för dig som har eller planerar för en egen vattenbrunn hittar ni på Livsmedelsverkets hemsida.

Det finns flera olika typer, men idag är den djupborrade brunnen den i särklass vanligaste.

Djupborrad brunn

En modern djupborrad vattenbrunn är idag, tillsammans med kommunalt vatten, den säkraste vattenkällan. I en sådan brunn är vattnet opåverkat av föroreningar som följer med exempelvis nederbörd, gödningsmedel och industriella biprodukter. Brunnen ger i regel en trygg och stabil tillgång på dricksvatten oavsett årstid.

Vattenbrunnen borras normalt i någon av dimensionerna 140 mm eller 168 mm, men även 193 mm förekommer. Genom att välja en större dimension får du ett större vattenförråd i brunnen, vilket kan vara värdefullt särskilt i områden där det finns risk för saltvatteninträngning och man därför inte kan borra lika djupt. Det kan även vara klokt att välja en större dimension om man förväntar sig att tillgången på vatten i berggrunden kommer vara dålig.

På vissa platser finns det förutsättningar för att utföra en filterbrunn. Det är en särskild typ av borrad brunn som avslutas i ett löst marklager, exempelvis grus. Vatten rinner in i brunnen genom ett filter som håller ute de lösa partiklarna utanför, därav namnet.

Med modern borrutrustning tar det bara några timmar att borra en brunn som kan leverera vatten i många årtionden framöver. Du kan känna dig trygg när du anlitar en borrare som är utbildad och godkänd av Borrföretagen. Våra medlemsföretag har certifierad borrpersonal med lång erfarenhet och är dessutom skyldiga att teckna ordentliga ansvars- och produktansvarsförsäkringar. Borrningen ska utföras enligt Normbrunn -16.

Uppdrag över hela norra Sverige är intressanta, men vår kärnverksamhet finns i Umeå, Hörnefors, Nordmaling,  Vindeln, Vännäs, Bjurholm, Sävar och Robertsfors.

  • Över 30 års erfarenhet
  • Vi tar uppdrag i hela norra Sverige
  • Medlem i branschorganisationen BorrFöretagen
  • 7 erfarna heltidsarbetare
  • Följer NORMBRUNN –16
Brunnsborrning och vattenborrning i Umeå, Vindeln, Nordmaling, Sävar, Vännäs, Hörnefors och Robertsfors

Redo att kontakta oss?
Välkommen med din förfrågan

offert?

Vårt mål är att alltid göra kunden nöjd genom att alltid göra ett snyggt och bra utfört arbete! Anlita oss när du vill få hjälp med vattenborrning, energiborrning eller entreprenadborrning. Vi har bred kompetens gällande energiborrning och vattenborrning och kan även hjälpa till med mer komplicerad borrning.

Har ni funderingar runt rotavdraget? Ring Gunilla på 090-401 33.

Du är varmt välkommen med din offertförfrågan.

Begär gratis offert

Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig inom kort.

    * Formuläret är skyddat av reCAPTCHA från Google.