Energiborrning för bergvärme

Vi tar oss fram där andra borrare inte kan!

Kvalitativ energiborrning för bergvärme

Utforska de hållbara potentialerna med energiborrning för bergvärme i det vackra norra Sverige med oss. Som ett ledande borrningsföretag är vi specialiserade på att leverera effektiva och tillförlitliga lösningar för att omvandla den naturliga värmen i jorden till en hållbar energikälla för ditt hem eller företag.

Energiborrning för bergvärme är en teknik där vi borrar djupt ned i jordens skorpa för att utnyttja den konstanta temperaturen i berget som energikälla. Detta görs genom att installera en värmepump som cirkulerar en vätska genom ett rör i borrhålet. Vätskan absorberar värmen från berget, vilket värmepumpen sedan omvandlar till värme för uppvärmning av hus eller för varmvatten.

Detta är en investering som inte bara kan sänka dina energikostnader på lång sikt, utan också minska ditt koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar framtid.

Anlita oss för professionell hjälp. Vi har bred kompetens gällande energiborrning och kan även hjälpa till med mer komplicerad borrning.

Har ni funderingar runt rotavdraget? Ring Gunilla på 090-401 33. Vi berättar gärna mer om våra tjänster kring energiborrning.

I Geotecs standardkonstruktion ingår följande komponenter:

  1. Markförlagd kollektoranslutning
    – den delen av kollektorn som förbinder energibrunnen med husets värmepumpanläggning. Denna del av kollektorn förläggs i en grop på ett sådant sätt att den skyddas från yttre mekanisk åverkan.
  2. Topplock
    – av metall eller plast, hindrar jordmassor och ytvatten från att rasa in/läcka in i brunnen. Dimensionen anpassas efter foderrörsdiametern. Locket sättes fast så att det kan motstå viss upptryckningskraft.
  3. Kollektorslang
    – den i brunnen nersänkta delen av kollektorn som fungerar som energiuppsamlare i en komplett värmepumpanläggning. Slangen måste vara tät (provtrycks både före och efter installationen) och kunna motstå de mekaniska påkänningar som uppstår i samband med nedsänkning i brunnen.
  4. Foderrör
    – tillverkat i stål som uppfyller energibrunnsnormens krav. Foderröret skall ner ett par meter in i fast berg och skydda brunnen från att rasa ihop.
  5. Tätning
    – avtätning mellan foderrör och fast berg, utförs i cement. Tätningen är till för att skydda grundvattnet från eventuellt inläckage av vatten som kommer från markytan eller annat ytligare liggande vattenförande skikt.
  6. Pilotvikt / bottenvikt med returböj
    – ett fabriksmonterat (helsvetsat) rörstycke helt ingjutet i bottenvikten som hjälper vid installation av kollektorn (rätar ut slangen och “drar ner den” i brunnen). Vikten anpasss efter kollektorlängden – ju längre kollektorslang desto större vikt.
  • Över 30 års erfarenhet
  • Vi tar uppdrag i hela norra Sverige
  • Medlem i branschorganisationen BorrFöretagen
  • 7 erfarna heltidsarbetare
  • Följer NORMBRUNN –16
Energiborrning för bergvärme - Umeå, Vännäs, Vindeln, Nordmaling, Sävar m.fl.

Vill du veta mer?
Välkommen med din förfrågan

offert?

Vårt mål är att alltid göra kunden nöjd genom att alltid göra ett snyggt och bra utfört arbete! Anlita oss när du vill få hjälp med vattenborrning, energiborrning eller entreprenadborrning. Vi har bred kompetens gällande energiborrning och vattenborrning men kan även hjälpa till med mer komplicerad borrning.

Har ni funderingar runt rotavdraget? Ring Gunilla på 090-401 33.

Du är varmt välkommen med din offertförfrågan.

Begär gratis offert

Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig inom kort.

    * Formuläret är skyddat av reCAPTCHA från Google.